Mikrodosering av LSD gör mig till en bättre mamma

Att uppfostra barn kräver mycket tålamod, medkänsla och energi, det är därför föräldrar som jag vänder till mikrodoser av LSD.

Min introduktion till LSD ha penserades 1997 vid Penn State University. Phishs Lawn Boy CD fungerade som soundtracket och de facto reseguide för den resan. Det var en så fantastisk upplevelse att jag fyllde med att se dussintals Phish-konserter med psykedelika i min läroplan. Syran tände mina sinnen och lugnade min själ; oro för min framtid och kroppsfettprocent försvann och jag kunde leva i nuet; ett med musiken. Sen en sen natt 2004 på toppen av ett lerigt berg i Coventry, Vermont, slutade Phish för ett ögonblick och en ny era i mitt liv började.

Jag träffade en man. Vi blev kära. Uppsvept i sagoromancen var jag lyckligt omedveten om att mina frihjulande, psykedeliskt förbättrade Phish-festivaldagar ersattes med den förkrossande verkligheten att jonglera ett jobb med familjeliv och barnomsorg. I flera år var jag rädd att jag aldrig skulle hitta balans utan att göra mig själv – eller min man och mina barn – olyckliga. Lyckligtvis spelar Phish och LSD fortfarande en viktig roll för att förbättra mitt liv, men i mycket mindre doser. Så hur hittar en modern mamma – mellan arbete, hejaträning, simlektioner och PTA-möten – tid att börja mikrodosera lysergsyradietylamid?

Hur blir man en mikrodoserande mamma?

2009 var jag för upptagen med att arbeta långa timmar på en tabloidtidning varje vecka, planera mitt bröllop och köpa ett hus för att bry mig om att Phish återförenades. Under de närmaste åren förändrades livet så snabbt på så kort tid att jag tappade mina egna behov ur sikte och kunde känna hur ljuset inom mig dämpades. Jag gifte mig i oktober och var gravid till jul. Det var glada dagar, men bara en vecka innan min dotters första födelsedag (och dagen före min egen födelsedag) dog min far genom att genomgå en hjärtoperation.

Dagen efter hans begravning släppte jag min ettåriga… gammal hemma hos min svärmors hus i ett totalt dis innan jag begav mig till min första arbetsdag på en helt ny kändisveckotidning. Att tyst snyfta i ett badrumsbås under lunchen och panikattacker innan redaktionella pitchmöten blev min vanliga rutin, medan alla jag älskade sa till mig att kraven på jobbet skulle vara det bästa sättet för mig att ta mig igenom min sorg. Jag ville tro dem. Istället kände jag mig mer ledsen och elakare för mina närmaste då de påminde mig om att jag inte var annorlunda eller speciell än någon annan arbetande mamma. Min läkare gav mig en föreläsning om min viktökning och ett recept på Prozac.

I flera år självmedicinerade jag med för mycket cannabis och vin och drack Prozac. Jag slutade med allt för att bli gravid igen. Min andra dotter förlöstes i nöd vid 31 veckor. Hon vägde bara två kilo. Jag var för rädd för att fira hennes födelse och föll djupare in i depression. Idag är hon en viljestark, orädd femåring och jag älskar henne mer än ord kan uttrycka. Hela NICU-upplevelsen lämnade mig med svår PTSD, som jag inte hade tid att verkligen behandla eftersom jag var tvungen att återgå till mitt tidningsjobb. Jag tillbringade bara två timmar om vardagen med mina tjejer och halva tiden kunde jag inte vänta med att lägga dem eftersom jag var för mentalt utmattad och deprimerad att hitta någon glädje i moderskapsresan.

När jag blev permitterad ett år senare kände jag lättnad för en kort stund innan ångesten, förtvivlan och depressionen över att inte ha en stadig inkomst kröp in i min hjärna. Naturligtvis finns det ingen tid att ta itu med dessa känslor på rätt sätt när du har ett barn som börjar få barn och en nyfiken dagis. Jag ville desperat bli en bättre mamma, men vissa dagar kunde jag bara försörja dem med snacks och Disney-kanalen och gråta tyst i rummet bredvid. Jag vet att jag inte är den enda föräldern som upplever detta.

Kan föräldraskap och psykedeliker gå hand i hand?

“När du är en traumaöverlevare tror du att du har helade och sedan får du barn och de bara trycker in dig i din skit, säger Pepper Wolfe, en New York-baserad yogaterapeut och wellnesscoach till Psychedelics Today. “Efter att min första föddes kämpade jag med postpartum [depression] och sedan fick min mamma diagnosen bukspottkörtelcancer. Hon dog när jag var gravid i sjätte månaden med min andra och jag kunde inte ta mig ur det. Ingen mängd meditation, yoga, samtalsterapi eller andningsarbete fick mig att må bättre. Jag träffade en vägg och blev inte bättre.”

Medan Wolfe, som också är legitimerad socialarbetare, minns att han kände sig kortvarig och supertriggad av normala barndomssaker, som raserianfall och stökiga måltider, tillbakablick på mina egna upplevelser med mina unga döttrar. “Jag föll isär och var inte den mamma jag ville vara”, säger Wolfe till mig. Hennes mörka dagar kan vara mina mörka dagar. Och sedan, medan hon städade hennes källare, hittade hon en sedan länge bortglömd samling magiska svampar. Hon tog dem. “Och det var kraftfullt transformerande i mitt perspektiv, min reaktivitet, mitt tålamod och hur jag kände min kropp”, säger Wolfe. “Det var som att lättheten kom tillbaka.”

Även om det var en hel resa, säger Wolfe att hon sedan dess har lärt sig hur man använder psykedelika “på ett mer disciplinerat, formellt sätt”, vilket har hjälpt henne att bli en bättre förälder genom att läka hennes tidigare sår. “Jag upptäckte att saker som jag hade arbetat med i flera år inom samtalsterapier, de här problemen bara löste sig, dessa blockering togs bort och jag fick nya insikter.”

Nyfikenhet fick det bästa av mig en gång märkte jag att mikrodosering diskuterades som ett slags-Hej-Maria-mirakel i mina Phish-älskande föräldrars sociala mediegrupp. Jag mindes lyckan med att snubbla vid en show nedsänkt i ljud och ljus och energi. Även om jag inte har någon lust att smälta bort mitt ansikte och sedan försöka göra patty melts till familjemiddagen, undrade jag om mikrodosering kunde vara nyckeln till att lugna min korta väta och brist på tålamod för det knasiga föräldraskapet.


Jag är fortfarande förundrad över det faktum att en liten bit av LSD hjälper mig att vara den mamma jag alltid har föreställt mig att jag skulle vara. Jag kan inte säga detsamma om Prozac.


Självklart, ta en gör-det- själv-hem-metod för att syssla med psykedelika är inte för alla. Jag har använt kokain tillsammans med Weight Watchers för att gå ner 100 lbs, så jag kan vara lite galen, men jag är också öppen för experiment för att förbättra mig själv. Det var så det slutade med att jag bad en vän att “skaffa mig lite Lucy.” Jag hoppade över svamparna och gick direkt till kemikalien eftersom jag aldrig har varit ett stort fan av psilocybin – det ger mig tarmbesvär, det vill säga om jag ens kunde stoppa ner dem, vilket för mig är ett dåligt sätt att börja en resa . Dessutom har jag alltid föredragit den mjuka stigningen till topp- och nedgångscykeln av en sur tripp i motsats till de kontinuerliga upp- och nedförnimmelserna jag upplever på psilocybininnehållande svampar.

Ett mikrodosexperiment

Min vän dök upp med en liten, oansenlig flaska och sa: “Det här är en så liten summa, jag kan inte debitera dig.” Han gick därifrån med en kartong ägg från vår flock på bakgården. Jag stod ensam i mitt kök och tittade på den där lilla droppen inkapslad i bärnstensfärgat glas. Ingen var hemma; Jag hade timmar ensam framför mig. Jag tänkte tillbaka på natten i Penn State och alla Phish-program där jag kände mig bekymmerslös. Jag längtade efter att känna lite av den glädjen igen, och jag rörde vid spetsen av pipetten mot min tunga. Måste vara en mikrodos, eller hur?

Tjugo minuter senare var jag i mataffären och fnittrade om ostnamn och vandrade runt i de glansiga högarna av äpplen och päron i produkter. Jag väntade tålmodigt med ett leende på läpparna för att betala för manchegon. Väl hemma skvalpade vardagsrumsgardinerna och daggdroppar glittrade som tjockt metalliskt glitter på varje grässtrå på bakgården. Fnissande okontrollerat insåg jag att det här kan vara mer än en mikrodos.

En sur tripp kan vara allt från åtta till 12 timmar i genomsnitt. När min man kom in informerade jag honom om min felbedömning av mikrodoseringen. Vi skrattade och han lovade att få barnen av skolbussen och sköta läxarbetet. Jag bad Alexa att “spela phish-låtar” och dansade medan jag dammade av huset och njöt av energin. När solnedgången den kvällen började, började jag komma ner men hade fortfarande energi att springa runt på bakgården och hjälpa mina flickor att fånga och släppa eldflugor. Jag kände mig genuint kopplad till dem för första gången på så länge jag kan minnas.

Brad Smith* hade en liknande upplevelse. Tvåbarnspappan berättar för mig att mikrodosering av LSD “fortsätter att föra mig till en mer öppen och förstående plats i mitt dagliga liv, vilket inkluderar att ta itu med mina två småbarnspojkar. Att känna empati för en kamp som de uthärdar som jag tidigare skulle ha ansett som trivial, har hjälpt mig att bättre kommunicera och försörja dem.”

Kom ihåg att hela poängen med mikrodosering för mig var att bli mentalt frisk och lyckligare utan att egentligen hallucinera. Sedan den dagen har jag lärt mig att 10 mikrogram fungerar bäst för min kropp – jag tillbringade en vecka med att experimentera medan mina döttrar var på semester på sin mormors bondgård. Och jag kan ärligt säga att mikrodosering har gjort mig till en bättre förälder genom att lindra min depression och göra mig mer tillgänglig. Dessutom är jag mer aktiv, medveten och tillgänglig för mina tjejer både känslomässigt och fysiskt. Jag njuter av att spela spel och pyssla med dem och har till och med energin att tävla runt på bakgården och spela Freeze Tag. Jag är fortfarande förundrad över det faktum att en liten bit av LSD hjälper mig att vara den mamma jag alltid har föreställt mig att jag skulle vara. Jag kan inte säga detsamma om Prozac.

Vad experterna och andra mikrodoserande föräldrar säger

Precis som min egen erfarenhet av att felbedöma en mikrodos, är det en vanlig händelse. Adam Bramlage, som är värd för en mikrodoseringskurs för DoubleBlind Mag och är grundare och VD för Flow State Micro< /a>, förklarar för mig att det allra första en person behöver göra är att ställa in sin dosering. “Det är viktigt att komma ihåg att en mycket liten mängd LSD – särskilt i flytande eller till och med pappersform – kan vara väldigt, väldigt stark”, säger Bramlage. “Det är viktigt för föräldrar att börja lågt och gå långsamt – det är någonstans mellan 5 eller 10 mikrogram. När de väl hittar “sweet spot”, vilket är den dos de känner men som inte har den klassiska psykedeliska effekten, kan de experimentera med protokoll.”